GSM: 0889811848 - Билгин Асанов, 0885948789 - Кадрие Асанова bilgina@abv.bg

Забележителности

Туристически маршрут Вила Перика-Голямото кале

Туристически маршрут „Вила Перика - Голямото кале“ /тракийска крепост-светилще / 3,7 км- Преход 4 часа отиване - връщане

Туристически маршрут до Мост КЕМЕРА

Архитектурният паметник "Мост Кемера"се намира на 9 км западно от Вила Перика, в едноименната местност Кемера. До обекта може да се достигне пеша по съществуващ горски път за 2,5 часа. Също така мостът може да се посети с високо проходим автомобил, като препоръчваме автомобилите да се оставят в м. Фермата, на 2 км преди обекта и след това да се продължи пеша по течението на р.Катранджи дере ( десен приток на р.Девинска) по добре поддържан горски път, за около 30-35 мин се достига до обекта, като този преход е много приятен и ободряващ.

Езеро Кастракли-на 2 км от Вила Перика

В местността "Кастракли", която се намира на 8 км от Борино, е създадено изкуствено езеро. То е разположено във високопланинска котловина, като за стена е използван естествения релеф. Неговата площ е 35 дка, с дълбочина 18 м и се пълни от извор на дъното. Езерото чудесно се вписва в съчетание с околната природа и създава чувство за уют и отмора. Според изследванията на учените, местността "Кастракли" е второто място на планетата, където през периода май ,юни, юли се среща най-голямото струпване на повече от половината познати пеперуди на земята.

Туристически маршурт през Резерват Кастракли

Малко на изток от Вила Перика- на около 2 км, започва трасето на много живописна туристическа пътека, с дължина 7км. Същата просича Резерват „Кастракли“ с площ от 124 хектара. Могат да се видят причудливи скални образования, диви кози по тях и орли, скални венци, уникални черборови насаждения - ендемити, заради които местноста е обявена за резерват. Участъкът от пътеката съвпада с европейският маршрут Е-8. Същата води до главен път Девин - Борино, излиза на воден изравнител-язовир Тешел, от където -надясно е Буйновско ждрело, с Ягодинска пещера, на ляво е Триградско ждрело с Дяволско гърло. А също не са за пренебрегване поляните, ливадите и пасищата, вековните борови гори около Резервата,които са богати на билки и гъби.