GSM: 0889811848 - Билгин Асанов, 0885948789 - Кадрие Асанова bilgina@abv.bg

Рибарска Къща Перика

Разполага с уютна механа на първо ниво, кухненски кът, оборудван с посуда, готварски плотове, електрическа печка с фурна, газов котлон, хладилник, фризер, трапезария за 15 човека и всичко необходимо за приготвяне на храна.

На второ ниво (достига се чрез вътрешна вита стълба ) разполага с две стаи и обзаведена баня с душ кабина, тоалетна .

Едната стая разполага с три единични легла, другата -с едно двойно легло, двуетажно легло и самостоятелно единично легло. Капацитетът на вилата е 8 човека.

Рибарска къща „ПЕРИКА”се намира в село Борино, Западните Родопи, България и предлага възможност за почивка през уикенда/седмична почивка или за по-дълъг период, от ранна пролет до късна есен.

За любителите на адреналина посещенията през зимата също са възможни. Вилата се намира в живописно място на 5 км северно от с.Борино.Половината от този път е асфалт, а останалите 2,5 км са черен коларски път. Къщата е подходяща както за индивидуални, така и за семейни, фамилни и приятелски посещения.

Разполага с уютна механа на първо ниво, кухненски кът, оборудван с посуда, готварски плотове, електрическа печка с фурна, газов котлон, хладилник, фризер, трапезария за 15 човека и всичко необходимо за приготвяне на храна. На второ ниво (достига се чрез вътрешна вита стълба ) разполага с две стаи и обзаведена баня с душ кабина, тоалетна . Едната стая разполага с три единични легла, другата -с едно двойно легло, двуетажно легло и самостоятелно единично легло.

Капацитетът на вилата е 8 човека.Има възможност за допълнително легло на второ ниво и разтегателен диван на първо ниво. От терасата на втори етаж се открива прекрасна гледка към долината на р.”Кастракли”, образувала неповторими меандри, както и към близкият водоем, където любителите риболовци могат да опитат късмета си.

Къщата разполага с обширен двор, предлага забавления като билярд, стрелба с лък, с въздушна пушка, велосипеди под наем.

Желаещите могат да се настанят на палатки в двора, което е неповторимо изживяване .

Има отделен санитарен възел за двора.

През летните вечери посетителите могат да разпуснат, наслаждавайки се на прохладните вечери, песента на щурците и на ромона на близката река, извиваща се пред къщата.

В двора на разположение на туристите са барбекю с покрит и заветрен навес, изворна течаща вода, както и специално огнище за приготвяне на оригиналното родопско чеверме.

Гостите на вилата могат да поемат по маркирани екопътеки и да посетят местни исторически и природни забележителности, като „Партизанска поляна”-1,5км, „Вековното дърво”-2км, напълно реставрираният архитектурен паметник „Кемеров мост”-9 км, хижа „Козият рог”-5 км, езеро Кастракли-2 км, или да направят преход по живописното ждрелото на р.Кастракли-7 км преход, пеша или с велосипед. Има възможност да се организират велотурове по маршрути достигащи Ягодинската пещера на юг или Крепост-убежище Голямото кале на запад. Районът е любимо място на билкари и гъбари. Най-атрактивните сезони за посещения са от ранна пролет до късна есен.

Подарете си една незабравима почивка в сърцето на Родопите, защото я заслужавате !

Цени и услуги на Рибарска къща "Перика":

Минумум 2-ма човека

140 лв. на ден

До 4-ма човека

160 лв. на ден

До 6 човека

180 лв. на ден

До 8 човека

200 лв. на ден

Наемане на Барбекю

75 лв

Въдица за спортен риболов

2 лв на час

Възможност за спортен риболов

Резервации и информация: от 9 до 21:00ч. през цялата седмица.

Минимално настаняване – 2 нощувки!

Често задавани въпроси.

Като пристигнете в Борино, следва да установите контакт със собствениците, които   ще ви посрещнат и съответно настанят и ако е необходимо ви дадат инструкции.

Къщата се отдава цялата, независимо 1 или 8 човека, външни лица не се допускат или наемане на стаи от други лица по време на престоя.

Разстоянието е около 5 км /15 мин от Борино /,  от тях 3,5 км са асфалтирани,  остатъка от 1,5 км  е черен път, проходим и с леки коли

Къщата има интернет връзка

Има всички необходими посуда и удобства за кухненска и готварска дейност,включително фризер и хладилник, газов котлон, електрическа фурна

В двора има две барбекюта, оборудавни със скари и всичко необходимо за грил и скара. Има и подвижен грил..

Водоема е пригоден за спортен риболов, ползването се заплаща .

 Желаещите следва да уведомят собственика.

Предоставят се и въдици под наем

Отоплението на вилата е на дърва, с локално парно отопление.

За дървата има осигурен отделен склад, достъпен  по всяко време

Топлата вода да се осигурява  и от електр.бойлер и чрез локалната парна инсталация.

При напускане  на вилата – временнно или постоянно  /имотът е ограден ! / следва задължително да се затвори входната дървена порта, с оглед ненавлизане на животни от близки кравеферми в двора,както и да се изгаси осветелението.

В сайта на обекта има описани мрашрути, които може да се посетят.При необходимст може да се осигури гид и високопроходим автомобил, които се заплащат по дговаряне

Желаещите да опитат родопската кухня следва да го заявят, ще предложим варианти на менюта, които да изберат.

Заб: Може да се предложи и друга храна по желание на клиентите.

Водата е  от Каптиран водоизточник, съответно обезопасен, периодично се контролира и дезинфецира. Годна е за пиене и за готвене

Ключовете се оставят от вътрешната част на вратата.

Отпадъците се депонират в съдове -по вид и характер.

Желателно  е да се ползва и компостера, монитран в двора

В хладилника и фризера не се оставя храна. Осветлението се изгасва. Входната порта се затваря.

Наемателя уведомява собственика  за напускане на обекта